IMG_3650

Wanneer ik op de kinderopvanglocaties van Sam&ko kom om te knippen neem ik een themakist mee met allerlei leuke kappersspulletjes. Tijdens het spelen hier mee, maken de kinderen spelenderwijs kennis met “de kapper”.

Voor de kinderen is het prettig als ze in een vertrouwde omgeving geknipt kunnen worden. Zij zien van elkaar dat ze geknipt worden, waardoor het met name voor de allerkleinste kinderen (zoals op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal) minder spannend wordt om in de stoel te gaan zitten. Nadat uw kind geknipt is, kan er nog een mooi kleurtje gel voor in de haartjes gekozen worden. En als beloning voor het goede stilzitten mag uw kind natuurlijk een kleinigheidje uitkiezen. Zo is het de bedoeling dat het altijd een klein feestje wordt als ik kom om te knippen!

Ook op de bso vinden kinderen het leuk als ze tegelijk met hun vrienden en vriendinnen geknipt kunnen worden. Ze hebben al aardig een eigen mening en geven deze graag over het resultaat! Na het knippen mogen de jongens een leuke kleur gel uitkiezen en meisjes een mooie vlecht. Tijdens het knippen kunnen de andere kinderen met elkaar “kappertje” spelen met spulletjes uit mijn themakist.

Als u een kort verslagje wenst te ontvangen met daar in beschreven hoe het is gegaan tijdens het knippen, kunt u dat aangeven bij het aanmelden. Deze stuur ik dezelfde dag per mail toe.

Locatie

In de agenda op mijn website staat aangegeven wanneer ik op welke locatie ben. Ook op de locatie van uw kind(eren) zal onder aandacht worden gebracht welke dagen ik er ben.

Aanmelden

U kunt uw kind direct aanmelden via de site. Wanneer u op het linkje aanmelden klikt, kunt u alle gegevens invullen die voor mij belangrijk zijn om te weten; zoals de naam en leeftijd van uw kind, welke locatie hij/zij zit en welke dag u het liefst zou willen dat uw kind geknipt wordt. Het aanmelden verloopt stapsgewijs, heel eenvoudig en natuurlijk geeft u hier het gewenste kapsel aan! Dat kan door middel van een foto te kiezen uit een van de Hippe Haartjes modellen, door de kniplijst in te vullen of zelf een foto toe te sturen van het gewenste model.

Als u alle stappen van de aanmelding heeft doorlopen wordt deze definitief gemaakt door de betaling. U ontvangt een bevestiging van de aanmelding per e-mail. Het is belangrijk dat u deze controleert op juistheid. Met deze gegevens knip ik namelijk uw kind! Geef altijd uw telefoonnummer en/of e-mail adres door mocht er een vraag van mijn kant zijn.

Waarom Hippe Haartjes

Ik kan me heel goed voor stellen dat het voor u als ouders een vreemd gevoel kan geven om er zelf niet bij te zijn als uw kind geknipt wordt. Het is wellicht een troost om te beseffen dat kinderen zich meestal makkelijker laten knippen wanneer u er niet bij bent.

En hoewel de kans klein is kan het altijd voorkomen dat uw kind het toch te spannend vindt om in de stoel te gaan zitten. Hij of zij wil op dat moment echt niet geknipt worden, het blijven kinderen met een eigen willetje! Daar maak ik geen probleem van. Volgende keer wil hij of zij vast wel! Ik overleg dan in dat geval met u wat we doen, omdat de betaling dan al is gedaan.

Ik merk dat als ik eenmaal op een locatie ben geweest, de kinderen al heel snel weten wie ik ben en wat ik kom doen. Daardoor is de drempel niet zo hoog voor ze. Tijdens het knippen zitten andere kinderen met elkaar aan dezelfde tafel te spelen, zodat het voor uw kind vooral gezellig en ontspannen is!